Šarović je istakao da je veoma važno da stranke koje dolaze iz RS-a postignu dogovor o jednom zajedničkom kandidatu za načelnika općine Srebrenica i da će SDS pokrenuti inicijativu za dogovor političkih stranaka oko jednog, zajedničkog kandidata. To treba biti neko ko je ''sposoban da sve ujedini, da nema hipoteka iza sebe i da se odgovorno odnosi prema budžetu i donatorskim sredstvima'', istakao je Šarović.

- Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika općine Mladena Grujičića koji dolazi iz SNSD-a, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici ali Grujičić nažalost nije opravdao povjerenje naroda. Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje, ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici - naglašava Šarović.

- Za nas je najvažnije da kandidat bude najkvalitetnije moguće rješenje za Srebrenicu, čovjek koji će raditi na razvoju Srebrenice i zadržavanju stanovništva i koji će biti otvoren za dijalog sa svima i fer i u daljim međustranačkim odnosima - rekao je.

- U tom smislu SDS iz svojih redova kao kandidata za načelnika Srebrenice predlaže Milisava Marjanovića za koga smo uvjereni da može uspješno provoditi i realizovati zajedničke interese naroda i voditi ovu lokalnu zajednicu. Vjerujemo da se i druge političke partije koje dolaze iz RS-a mogu okupiti oko ovog kandidata jer se radi o osobi koja, za razliku od aktuelnog načelnika, iza sebe nema bilo kavih hipoteka, osobi koja će se zasigurno odgovorno odnositi prema svim građanima i istrajno raditi na razvoju ove sredine – zaključio je Šarović, saopćio je SDS.