open-navfaktor-logo
search
Negira umiješanost
Sava Marinković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca, najavio predaju
Sava Marinković, osumnjičen za ubistvo sarajevskih policajaca, trebao bi iduće sedmice biti pušten na slobodu u Njemačkoj i odmah nakog toga on namjerava da dođe u BiH, u Sarajevo, te da se stavi na raspolaganje pravosudnim organima.
05.01.2022. u 15:46
get url
text

Potvrdio je to Marinkovićev advokat Bojan Veselinović, koji kaže da Marinković negira bilo kakvu povezanost sa ubistvom policajaca, te da mu nije jasno zašto su ranije date izjave onog sadržaja.

- Ja napominjem da svako ko je imao dodir sa predmetom, zna da dokazi govore da se događaj nije desio na način kako je to izneseno u medijima, te da je jedina svrha tih navoda usmjeravanje istrage u suprotnom pravcu - rekao je Veselinović za "Nezavisne novine".

VEZANI TEKST - Raspisana potjernica za Savom Marinkovićem, Macan ga označio kao direktnog ubicu policajaca

Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo ranije je potvrdilo da je na njihov prijedlog Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjsečni pritvor Marinkoviću i izdao naredbu za raspisivanjem međunarodne potjernice.

Marinkovića je kao direktnog izvršioca ubistva sarajevskih policajaca tokom davanja iskaza u Tužilaštvu KS označio Aleksandar Macan, za kojim je također bila raspisana potjernica, a koji se krajem decembra, u pratnji advokata, predao Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

On je, navodno, a kako je to u javnost iznio njegov advokat Duško Tomić, do u detalje ispričao detalje iz kobne noći, kada su policajci MUP-a KS naletjeli na grupu automafijaša koji su na Alipašinom Polju pokušavali ukrasti "golf 6", hrvatskih registarskih oznaka.

Iz izvora bliskih istrazi moglo se čuti da je Macana sa ovim slučajem povezao njegov DNK koji je izdvojen na automobilu koji je bio predmet krađe.

Također, sa ovim slučajem povezuju ga i određene komunikacije nakon razbijanja aplikacije SKY, koju su koristili brojni kriminalci iz regiona.

Podsjetimo, u oktobru 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino polje, grupa automafijaša je pokušala ukrasti "golf 6", te ubila sarajevske policajce Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.