Opomena Peljti

Savez kaznio Musemića, Žižovića, Želju, Sarajevo, Slobodu...

Objavljeno: 09.11.2018. u 18:26 Autor: S. Š.

Treneri Sarajeva i Radnika kažnjeni su zbog verbalnog obračuna na Koševu

Na Grbavici je protiv Zvijezde morala reagovati i policija

FOTO: K. SOFTIĆ

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ponovo je imala pune ruke posla i ponovo je kažnjavala za svaki i najmanji “prekršaj“.

Ovoga puta ceh će platiti klubovi, ali i dvojica trenera.

Husref Musemić, strateg Sarajeva, kažnjen je sa 1.000 KM "zbog nesportskog ponašanja" u duelu protiv Radnika. Novčanu kaznu od 800 KM morat će platiti i Mladen Žižović, trener Bijeljinaca, a treneri dva premijerligaša kažnjeni su zbog "verbalnog obračuna" u duelu 12. kola njihovih ekipa odigranom na Koševu.

Zbog pirotehnike i propusta u organizaciji utakmica klubovi su kažnjeni sa ukupno 11.000 KM. Najviše će u kasu Saveza morati uplatiti Željezničar, koji je zbog utrčavanja navijača na teren u bakljade protiv Zvijezde kažnjen sa 4.000 KM.

Sarajevo će zbog bakljade Hardi zla protiv Slobode platiti 3.000 KM, Čelik 2.000, a Zrinjski i Sloboda sa po 1.000 KM. Želji je izrečena i opomena zbog upotrebe pirotehnike navijača sa Grbavice na gostovanju kod Zrinjskog.  

Disciplinci su izrekle opomene delagatima Suvadu Alibašiću i Vladimiru Glavašu, zbog propusta u zaključivanju zapisnika, dok je "istu kaznu" dobio i sudija Irfan Peljto.  

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije