Kako Faktor saznaje, zbog ubistva Lukača policajci osim za Asmirom Murtovićem tragaju i za Vedadom Višnjićem i Seadom Adilovićem.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju ubistva Kenina Lukača, policajci su jučer pretresli stan u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi Grad, a koji, između ostalog, koristi A. A. rođen 1983. godine iz Sarajeva. 

VEZANI TEKST - Zbog ubistva Kenina Lukača policija traga za Asmirom Murtovićem, bratom Adela Kabaša

U tom stanu je pronađena veća količina oružja, droge i municije, koja je oduzeta, i to: dvije ručne bombe, raketni bacač, devet pušaka, dva pištolja, 1.067 komada metaka raznog kalibra, dva prigušivača, 525 grama marihuane, 40 grama kokaina, 370 grama heroina, 1.150 grama spida, tri digitalne vage, dvije mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje.

A. A. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa te je predat u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo, te će se nad njim tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

Kako saznajemo, uhapšen je Amir Adilović, rođak Seada Adilovića za kojim policija traga zbog ubistva Lukača.

Policajci su također pretresli još jedan stan u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi Grad Sarajevo, te su pronašli određenu sumu novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koji novac je protivpravno stekao izvršenjem krivičnih djela.

- Osim A. M. za kojim je ranije raspisana potraga, policijski službenici su identifikovali još dvije osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom i za njima je, također, raspisana potraga. Radi se o S. A. i V. V. iz Sarajeva. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku osoba koja se dovode u vezu sa ubistvom K. L. - saopćio je MUP KS.