open-navfaktor-logo
search
Burna noć u Sarajevu
Saznajemo: Osuđenom vođi razbojničke grupe na Vracama planuo automobil, uslijedila pucnjava
Burno je bilo tokom prethodne noći u sarajevskom naselju Vraca gdje je, kako saznajemo, došlo do podmetanja požara pod automobil, a onda i do pucnjave nedaleko od mjesta paljevine.
14.04.2020. u 10:32
get url
text

VEZANI TEKST - Vođa razbojničke grupe koja je pljačkala po Sarajevu osuđen na pet i po godina zatvora

Iz MUP-a Kantona Sarajevo portvrđeno je za Faktor da je u Dobojskoj ulici došlo do požara na automobilu, te da se sumnja da je podmetnut.

- Bio je požar na jednom vozilu, a pronađena su i druga vozila s oštećenjima. Provjerava se kako su nastala ta oštećenja - kazao nam je Mirza Hadžiabdić iz odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Nezvanično nam je potvrđeno da zapaljeni automobil koristi S. A., koji je prije pola godine osuđen na pet i po godina zatvora zbog organizovanog kriminala u vezi sa razbojništvima i krađama.

Policija pretpostavlja da je pucnjava koja je uslijedila u susjednoj ulici Derviša Numića, a u kojoj je oštećeno nekoliko automobila, povezana sa paljenjem njegovog automobila.

{$galerijaFotografija}

Iz MUP-a Kantona Sarajevo još ne mogu zvanično potvrditi ovu informaciju, te ističu da se još provjeravaju sve okolnosti ovog incidenta.

IMG_20200414_095945.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.