open-navfaktor-logo
search
Sve priznala
Saznajemo: Osumnjičena za trovanje radne kolegice u Banjoj Luci zaposlena u Pedagoškom zavodu RS-a
Nina Ninković (57) iz Banje Luke, osumnjičena za pokušaj ubistva, zaposlena je u Pedagoškom zavodu RS-a, a na teret joj se stavlja da je sipanjem otrova u kafu pokušala da ubije radnu kolegicu.
23.12.2022. u 12:15
get url
text

Kao što je saopćeno iz tužilaštva, Ninković je osumnjičena da je od 8. do 21. decembra ove godine, sipala u kafu oštećenoj T. S. iz Banje Luke, materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je ubije.

Faktor saznaje da su žrtva i osumnjičena zajedno radile u Pedagoškom zavodu RS-a, a prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena je priznala djelo.

Oštećena T. S. nije zadobila teške povrede opasne po život, a kako saznajemo, nije hospitalizovana.

Od sagovornika u Pedagoškom zavodu RS-a u Banjoj Luci, saznajemo da se Ninković povremeno žalila na probleme na poslu, a jedno vrijeme je bila načelnica Odjeljenja za osnovno vaspitanje i obrazovanje.

VEZANI TEKST - Ženi danima u kafu sipala otrov: Banjalučanka osumnjičena za pokušaj ubistva

- Potom je smijenjena sa te pozicije, ali je uložila žalbu, te ju je sud vratio na radno mjesto u ovu ustanovu. Njih dvije su bile u dobrim, kolegijalnim odnosima, te su svi u velikom šoku zbog ovoga što se desilo – ispričao je izvor Faktora.

Pokušali smo stupiti u kontak i sa Predragom Damjanovićem, direktorom Pedagoškog zavoda RS-a, ali nije odgovarao na pozive.

Ninković je predložen pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla utjecati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Odluku će donijeti Okružni sud Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.