open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SBB tvrdi da je Kravić napustio stranku zbog "dokazane neodgovornosti"
Prim. dr. Zlatko Kravić napustio je Savez za bolju budućnost (SBB) zbog, kako je naveo, neslaganja sa nedosljednom političkom aktivnošću stranke te gašenja svih stranačkih organa. Ovim povodom oglasio se i SBB.
13.11.2021. u 09:42
get url
text
Zlatko Kravić

Naveli su da je uoči Kongresa SBB-a, koji se održava dana u Mostaru, nekoliko članova stranke upoznato da SBB želi kadrovsku reorganizaciju i da na njih ne računa te neće biti pozvani na Kongres.

VEZANI TEKST - Nakon Šahman i Hadžić: I Zlatko Kravić napustio SBB

- Gospodin Kravić, kao direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", uopće nije pokazao menadžersku sposobnost u najtežim trenucima za Sarajevo od rata naovamo - smatraju u SBB-u. 

Navode da Kravić nije bio u stanju da od Opće bolnice napravi Covid bolnicu, da s kolegama iz KCUS-a participira u takozvanoj liniji kretanja pacijenta, niti da u bolnici uspostavi urgentni centar koji će raditi 24 sata dnevno tokom cijele sedmice.

- Posebna Kravićeva odgovornost je to što je pokazao apsolutnu nezainteresiranost da se u okviru Opće bolnice napravi izolatorij za Covid pacijente. Stavljajući u prvi plan interes građana i oboljelih, a ne svojih poslanika, SBB je, uz pomoć drugih stranaka u Kantonu, sve ove ciljeve ostvario imenovanjem prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za direktora Opće bolnice. Tada je došlo i do prekida komunikacije na relaciji rukovodstvo SBB-a - gospodin Kravić i smatramo dobrim njegovu odluku da više ne bude poslanik naše stranke na federalnom nivou. Prema tome, Kravić odlazi zbog svoje dokazane nesposobnosti i mi pozdravljamo njegovu odluku da više ne bude član SBB-a - saopćili su iz SBB-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.