- U dužem telefonskom dijalogu istaknuta je važnost podizanja tehničkih standarda izbornog procesa, kako bi on bio transparentniji u smislu fer i poštenih izbornih rezultata. Također, između ostalog, posebno se razgovaralo i o potrebi onemogućavanja budućih blokada u implementaciji izborne volje građana, odnosno da treba postojati rok u kojem političari trebaju da izvrše imenovanje novih dužnosnika u Bosni i Hercegovini, entitetima i drugim nivoima vlasti.

Radončić ovo smatra još važnijim, jer je Bosna i Hercegovina, nažalost, jedina zemlja u Evropi gdje ne postoji institut vanrednih parlamentarnih izbora, kojim bi se riješavali situacije kada izborni pobjednici nisu u stanju ili ne žele da implementiraju izborne rezultate. Tokom razgovora, poseban akcenat stavljen je i na odgovornosti svih da se, u skladu sa Ustavom BiH, očuvaju prava naroda i svih građana BiH, ali i spriječe sve zloupotrebe i blokade kakve su se dešavale u minulom periodu.

Na kraju, Radončić se zahvalio visokom predstavniku i OHR-u na njihovoj angažiranosti da pomognu Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima u veoma teškim i izazovnim vremenima - saopćeno je iz SBB-a.