open-navfaktor-logo
search
U posjeti
Schmidt u Banjoj Luci dao podršku ključnim državnim institucijama
Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je posjetio tri ključne državne institucije smještene u Banjoj Luci – Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), Upravu za indirektno oporezivanje BiH (UIO) i Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, kako bi im dao svoju podršku i iskazao uvažavanje za značajan posao koji ove institucije obavljaju za sve građane Bosne i Hercegovine.
10.11.2021. u 14:54
get url
text

- Institucije koje sam danas posjetio pružaju prijeko potrebne usluge svim građanima ove zemlje. Pokušaji podrivanja ovih državnih institucija ne samo da predstavljaju ozbiljno osporavanje sa pravnog i političkog stanovišta nego bi također rezultirali i ogromnim praktičnim problemima za građane. Bez ovih institucija, građanima bi bili uskraćeni lični i putni dokumenti, što bi im praktično onemogućilo da putuju i susreću se sa ostatkom svijeta. Finansijski tokovi sa svim nivoima vlasti bili bi prekinuti, a osnovne usluge građanima bi bile ugrožene. Posebno zabrinjava činjenica da bi, u toku ove globalne pandemije, građanima bilo uskraćeno pouzdano snabdijevanje visokokvalitetnim lijekovima - izjavio je visoki predstavnik, saopćeno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik je iskoristio ovu priliku da izrazi zahvalnost za ogroman doprinos koje ove tri agencije, zajedno sa svim ostalim institucijama na državnom nivou, daju svim građanima Bosne i Hercegovine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.