open-navfaktor-logo
search
Bivši igrač Bayerna
Scholl progovorio: To bi trebalo da funkcioniše, moralo bi, Braco je super tip
Bivši njemački reprezentativac i nekadašnji fudbaler Bayerna Mehmet Scholl žestoko je kritikovao svoj bivši klub zbog nesuglasica koji već duže vrijeme traje između trenera Hansija Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića.
24.04.2021. u 17:05
get url
text

- Kada nisi stabilan u međusobnim odnosima, kao tim iz samog vrha, onda ti se dešava ono što sada vidimo - kazao je Schooll gostujući u podcastu Bayern Insider, a aludirajući na sukob trenera i sportskog direktora koji traje.

Tokom svog izlaganja Scholl je kazao i da klub ne može normalno fukcionisati ako su tu prisutne laži, intrige i spekulacije, a potom se osvrnuo na Flicka i Salihamidžića.

- Oni su dva sjajna tipa. Imate trenera koji je osvojio sve, koji će opet biti prvak, a na drugoj strani je super tim kakav je Braco. To je trebalo funkcionisati, moralo je - dodao je Scholl.

Inače zategnuti odnosi na realciji Flick - Braco traju već nekoliko mjeseci, a trener Bayerna želio je učestvovati u kreiranju klupske transfer-politike.

Nakon što njegovim željama nije udovoljeno nastao je problem, a pojedini njemački mediji otkrili su kako je Flick na svoju ruku, bez dozvole kluba, kontaktirao pojedine igrače koje je želio angažovati.

Njemačka javnost i navijači Bayerna na strani su Flicka, koji je nedavno zatražio raskid ugovor s njemačkim velikanom, a spekuliše se da je najozbiljniji kandidat za nasljednjika Joachima Lowa na

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.