- U okolnostima u kojima je usvojeni Budžet Kantona Sarajevo umanjen za 160 miliona KM i u kojima je uskraćena podrška za neke od najosnovnijih potreba građana, povećanje novca kojeg će prema vlastitom nahođenju pojedincima i organizacijama dijeliti predsjedavajući Skupštine, i to za čak 90.000 KM, je neodgovorno, bahato i veoma štetno po građane. 

U Budžetu za 2021. godinu, kojeg je predložila i usvojila vlast u Kantonu Sarajevo, nije bilo mjesta za nabavku opreme za KCUS, rješavanje stambenog pitanja mladih, finansiranje institucija kulture, te niz drugih potreba, ali jeste za više novca namijenjenog predsjedavajućem Skupštine ili za putne troškove premijera Edina Forte. 

Iako smo od predstavnika vladajuće većine navikli da novac građana dijele svojim stranačkim kolegama, prijateljima, poznanicima i političkim mentorima, poput poklanjanja 60.000 KM BANU-u Muamera Zukorlića, zaista nismo očekivali da će istu praksu nastaviti tokom pandemije koronavirusa, kada je taj novac građanima potrebniji više nego ikad - zaključuju u saopćenju.