Urugvajski stručnjak Gustavo Matosas dao je ostavku na dužnost selektora fudbalske reprezentacije Kostarike zbog toga što mu je, kako je kazao, taj posao postao dosadan, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Nisam znao da je biti selektor toliko dosadan posao - kazao je 52-godišnji Matosas na konferenciji za novinare na kojoj je bio i predsjednik Fudbalskog saveza Kostarike Rodolfo Villalobosa.
Istakao je da se više ne osjeća produktivnim na dužnosti selektora reprezentacije Kostarike.

- Teško je voditi ekipu u kojoj nemaš svaki dan igrače na raspolaganju. Ponekad mislim da sam na odmoru. S igračima sam jednu sedmicu svaka dva mjeseca, nisam mislio da će biti toliko teško. Nisam znao da ću imati toliko slobodnih dana, nemam dnevnu rutinu i "ubijam" se gledajući filmove i utakmice. Mislim da to nisam ja - dodao je Matosas.

Urugvajski trener je na klupi Kostarike proveo ukupno 11 mjeseci i nije uspio proći grupnu fazu na nedavno održanom Gold Cupu.

Već su se pojavile glasine da bi uskoro mogao preuzeti meksički tim Atletico San Luis.

U selekciju Kostarike je stigao 2018. godine, a prije toga je još vodio Villu Espanola, Plazu Colonia, Rampla Juniors, Danubio, Penarol, Bellu Vista, U. de San Martin, Queretaro, Leon, Américu, Atlas, Al-Hilal, Cerro Porteno i Estudiantes LP.