open-navfaktor-logo
search
Bizarno
Selektor Kostarike podnio ostavku jer mu je taj posao dosadan
Urugvajski stručnjak Gustavo Matosas je istakao da se više ne osjeća produktivnim na dužnosti selektora
05.09.2019. u 16:28
get url
text

Urugvajski stručnjak Gustavo Matosas dao je ostavku na dužnost selektora fudbalske reprezentacije Kostarike zbog toga što mu je, kako je kazao, taj posao postao dosadan, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Nisam znao da je biti selektor toliko dosadan posao - kazao je 52-godišnji Matosas na konferenciji za novinare na kojoj je bio i predsjednik Fudbalskog saveza Kostarike Rodolfo Villalobosa.
Istakao je da se više ne osjeća produktivnim na dužnosti selektora reprezentacije Kostarike.

- Teško je voditi ekipu u kojoj nemaš svaki dan igrače na raspolaganju. Ponekad mislim da sam na odmoru. S igračima sam jednu sedmicu svaka dva mjeseca, nisam mislio da će biti toliko teško. Nisam znao da ću imati toliko slobodnih dana, nemam dnevnu rutinu i "ubijam" se gledajući filmove i utakmice. Mislim da to nisam ja - dodao je Matosas.

Urugvajski trener je na klupi Kostarike proveo ukupno 11 mjeseci i nije uspio proći grupnu fazu na nedavno održanom Gold Cupu.

Već su se pojavile glasine da bi uskoro mogao preuzeti meksički tim Atletico San Luis.

U selekciju Kostarike je stigao 2018. godine, a prije toga je još vodio Villu Espanola, Plazu Colonia, Rampla Juniors, Danubio, Penarol, Bellu Vista, U. de San Martin, Queretaro, Leon, Américu, Atlas, Al-Hilal, Cerro Porteno i Estudiantes LP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.