Selektor bh. seniora Ivica Obrvan odredio je spisak igrača na koje računa od 2. do 11. januara, a na njemu se nalaze - golmani: Benjamin Burić (Flensburg), Admir Ahmetašević (Wisla Plock), Nebojša Bojić (Celje);

krila: Alen Ovčina (Sloboda), Vlado Draganić (Leotar), Enes Keškić (Ludwigshafen), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Luka Perić (Borac);

pivoti: Adin Faljić (PPD Zagreb), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Dragan Šoljić (Ademar Leon);

bekovi: Mirko Herceg (Csurgoi), Dino Hamidović (Gyongyos), Edin Klis (PPD Zagreb), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Marko Lukić (Borac), Ivan Karačić (Maccabi), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Aleksandar Milojević (Leotar).

Rezervni igrači su: Senjamin Burić (Skjern), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Damir Kadrić (Gračanica), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Luka Knežević (Borac) i Harun Hodžić (Chambery).

VEZANI TEKST - Problemi za rukometne Zmajeve: Povrijeđen Vladimir Vranješ

- Senjamin Burić i Vladimir Vranješ su na rezervnom spisku zbog povreda. U dogovoru sa stručnim štabom i ljekarskom službom reprezentacije oni će biti odsutni na početku posljednjeg dijela priprema kako bi se posvetili terapijama i oporavku, te rade po posebnom planu i programu. Njih dvojica su standardni članovi naše reprezentacije i priključit će se timu nakon oporavka - saopćeno je iz RSBiH.

Prije odlaska u Slovačku, reprezentacija BiH će u Sarajevu trenirati od 2. do 5. januara, kada će otputovati u Osijek na Croatia Cup. Zmajevi će 6. januara (16.45 sati) igrati protiv Hrvatske, a dan kasnije u istom terminu protiv Rusije.

Povratak u Sarajevo planiran je 8. januara, a let za Slovačku je tri dana kasnije. Rukometni Zmajevi evropski šampionat otvaraju 13. januara od 20.30 sati utakmicom protiv Švedske.

Dva dana kasnije od 18 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18 sati, na rasporedu je posljednji susret grupe E protiv Španije.