open-navfaktor-logo
search
Maroko piše historiju
Selektor Regragui: Sanjamo da osvojimo Svjetsko prvenstvo
Uoči njihovog sučeljavanja sa Francuskom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, Maroko teži da ispiše historiju prolaskom u finale svjetskog turnira.
13.12.2022. u 17:30
get url
text

Selektor Maroka Walid Regragui rekao je u Dohi, glavnom gradu Katara, da će njegov tim nastojati da eliminiše Francusku sa Svjetskog prvenstva u srijedu, javlja Anadolu Agency (AA).

- Svaki put su ljudi očekivali da će naš tim biti eliminisan, ali mi smo još tu. Sanjamo da osvojimo Svjetsko prvenstvo - rekao je Regragui.

Meč svog tima protiv Francuske u polufinalu opisao je kao "tešku" utakmicu.

- Nastavit ćemo da igramo ambiciozno i da pravimo iznenađenja - rekao je Regragui.

Kako je kazao 47-godišnji selektor, njegov tim nastoji promijeniti mentalitet Afrikanaca prema Svjetskom prvenstvu, dodajući da je reprezentacija Maroka pokazala cijelom svijetu da afrička fudbalska reprezentacija može doći do polufinala Svjetskog prvenstva.

- Došli smo ovdje da promijenimo predrasude koje okružuju afrički kontinent. Mnogi vjeruju da nam je dosta dolaskom u polufinale, ali to nije naše mišljenje - rekao je Regragui.

Maroko je postao treća reprezentacija izvan Evrope i Južne Amerike koja se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva, nakon Sjedinjenih Američkih Država 1930. i Južne Koreje 2002. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.