open-navfaktor-logo
search
Pred meč u Belfastu
Selektor Sjeverne Irske biranim riječima govorio o Zmajevima
ONeill je naglasio kako je trenutno zadovoljan stanjem u svojoj ekipi, te pohvalio novo takmičenje Ligu nacija
04.09.2018. u 21:34
get url
text

Michael ONeill, selektor fudbalske A reprezentacije Sjeverne Irske, okupio je svoje izabranike uoči 1. kola Lige nacija, koju će igrati protiv BiH 8. septembra u Belfastu.

Selektor otočkog tima svjestan je šta očekuje njegove reprezentativce u subote, a biranim riječima govorio je o Zmajevima.

- Nema sumnje, bit će to teška utakmica. Jedna utakmica koštala ih je plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvo. Skupo ih je koštao poraz na Kipru. Imaju Edina Džeku, jednog od najboljih napadača u Europi i Miralema Pjanića, vjerojatno jednog od naj  veznih igrača u Serie A i Evropi. Ovo je prva zvanična takmičarska utakmica za Roberta Prosinečkog na klupi BiH, zato i vjerujem da će se iz petnih žila truditi da nam zagorčaju život - rekao je ONeill, prenosi Sillyseason.

Naglasio je kako je trenutno zadovoljan stanjem u svojoj ekipi, te pohvalio novo takmičenje Ligu nacija, za koje vjeruje da će biti veoma zanimljivo.

Inače, za duel sa Zmajevima, ONeill je pozvao 25 igrača, a to su - golmani: Michael McGovern (Norwich City), Trevor Carson (Motherwell), Bailey Peacock-Farrell (Leeds United), odbrana: Craig Cathcart (Watford), Jonny Evans (Leicester City), Aaron Hughes (Hearts), Gareth McAuley (bez kluba), Conor McLaughlin (Millwall), Paddy McNair (Middlesbrough), Michael Smith (Hearts), Jamal Lewis (Norwich City), vezni red: Steven Davis (Southampton), Niall McGinn (Aberdeen), Stuart Dallas (Leeds), Corry Evans (Blackburn), Shane Ferguson (Millwall), George Saville (Millwall), Jordan Jones (Kilmarnock), Oliver Norwood (Sheffield United), napad: Kyle Lafferty (Rangers), Liam Boyce (Burton Albion), Josh Magennis (Bolton Wanderers), Will Grigg (Wigan Athletic), Conor Washington (Queen's Park Rangers) i Jamie Ward (Nottingham Forest).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.