open-navfaktor-logo
search
Novo iznenađenje
Senzacionalna Sevilla preko Uniteda do finala Evropske lige
Fudbaleri Seville prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Evropske lige nakon što su večeras u Kolnu s 2:1 savladali Manchester United.
16.08.2020. u 22:56
get url
text

Manchester United poveo je već u devetoj minuti susreta, i to udrcem s bijele tačke. Trebali uopće govoriti da je Bruno Fernandes bio siguran egzekutor najstrožije kazne za engleski tim.

Bio je ovo njegov treći pogodak za Crvene đavole u Evropskoj ligi, treći sa penala, no osmi u ovoj sezoni drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja ako se zbroje oni koje je postigao u dresu Sportinga.

Ipak, sredinom prvog dijela Suso je stvari svratio na početak, nakon što je poslije asistencije Reguilona zatresao mrežu De Gee.

U 33. minuti Martial je dobro šutirao, ali lopta je poslije njegovog udarca sa ivice šesnaesterca otišla tik iznad prečke. 

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika na RheinEnergieStadionu u Kolnu, pa se na pauzu otišlo s rezultatom 1:1.

Početak drugog dijela apsolutno je pripao izabranicima Olea Gunjača Solskjeara. Već u prvoj minuti nastavka mali Mason Greenwood imao je odličnu priliku za United, ali je Bono dobro intervenisao.

Samo tri minute kasnije golman Seville još jednom je fantastično reagovao, kada je skinuo udarac Martiala.

I u 53. minuti akteri su bili isti. Opet je francuski napadač bio u dobroj prilici, no Bono je iz ovog "duela" izašao kao pobjednik.

Uzbudljivih situacija nije bilo sve do 73. minuti i slobodnog udarca za Sevillu. Joan Jordan ga je izveo, a lopta je pogodila živi zid Uniteda. No, poslije reakcije iz VAR-sobe njemački arbitar Felix Brych odlučio je provjeriti sve. Ipak, sve je bilo regularno. Igranja rukom nije bilo, samim tim ni najstrožije kazne.

Dobru igru u finišu susreta Sevila je Krunoslava sedam minuta prije kraja meča, kada je Luuk De Jong je svojim golom donio totalni preokret Andalužanima. 

Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa će Sevilla nakon večerašnjeg preokreta imati priliku da se bori za šesti trofej Evropske lige, odnosno nekadašnjeg Kupa UEFA.

Sevilla će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela Inter - Shakhtar koji se igra sutra od 21 sat.

Golove sa utakmice Manchester United - Sevilla pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.