open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Sergej Jakirović: Kada smo saznali raspored, neki su se hvatali za glavu
Zrinjski na startu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine definitivno igra u odličnoj formi, dopadljivo za oko, onako kako to i navijači mostarskog tima očekuju.
09.08.2021. u 19:55
get url
text

- Razvalili su nas kao bugarsku skupštinu - rekao je trener Želje Tomislav Ivković poslije poraza Pod Bijelim brijegom rezultatom 3:0.

I zaista je u Mostaru bilo tako. Od prve do posljednje minute na travnjaku je postojao samo jedan tim i bilo je pitanje vremena kada će odbrana Želje kapitulirati. Poslije vodećeg gola, Zrinjski se dodatno razmahao, dobio krila i postigao još dva. Sedam bodova nakon tri teške utakmice (Široki Brijeg, Sarajevo, Željezničar) učinak je kojim trener Sergej Jakirović mora biti zadovoljan.

- Kada je izvučen raspored, neki su se doslovno hvatali za glavu jer kažu, ko dugo prati, da nikad Zrinjski nije imao ovakav raspored na početku sezone. Idemo iz derbija u derbi. Slijedi Borac pa nam dolazi Tuzla City... Ja sam rekao da moramo sa svima igrati, probati iz svake utakmice uzeti nešto. Tri teške utakmice, osvojili smo sedam bodova, možemo biti zadovoljni. Treba nastaviti raditi, u fudbalu se iz dana u dan dokazujete, ne živi se od prošlosti. Mi smo toga svjesni, opekli smo se u proljetnom dijelu. Radimo sve da ispunimo svoje ciljeve - rekao je Jakirović za Faktor.

Bivši reprezentativac BiH u 18. susretu na klupi šesterostrukog prvaka naše države stigao je do jubilarne desete pobjede. 

Jakirović je za Faktor komentirao mečeve 4. kola Premijer lige.

Zrinjski - Željezničar 3:0

Mislim da smo mi našom ozbiljnošću i dobrom igrom napravili da je na kraju ispala lagana utakmica. Prije meča sigurno nismo mislili tako. Dobro smo se pripremili s obzirom na to da je i Željo napravio promjene s mladim igračima željnih afirmacije. Dali smo pogotke na vrijeme, mada smo i ranije mogli "otvoriti", nije bilo lako to probiti. Odigrali smo dobru utakmicu uz puno lijepih akcija, šansi, gdje je Bender odbranio nekoliko golova.

Posušje - Borac 1:0

Iznenađenje za one koji nisu gledali utakmicu. Ja sam je gledao, Posušje je zasluženo pobijedilo. Sveli su Borac na jedan udarac, na jednu šansu. Posušje je odigralo dobro, pokazali su u prijašnjim utakmicama da igraju dobro, da imaju glavu i rep, jedino nisu uspjeli materijalizirati svoje šanse. To je privikavanje na Premijer ligu. Posušje će igrati bolje, sigurno da Denis Ćorić radi dobar posao dolje.

Kod Borca me začudila smjena trenera Marka Maksimovića, s obzirom na sve napravljeno s ekipom u prošloj sezoni. Uspio je prestići sve timove i osvojiti titulu. Mala kriza vjerovatno je uzrokovana i ispadanjem iz Evrope. Sada je došao je novi trener, a njemu treba vremena da pohvata konce. Raspored je neumoljiv, mora se igrati. Sigurno da i nas čeka teška utakmica u Banjoj Luci, upravo zbog toga što su osvojili dva boda u četiri kola.

Leotar - Tuzla City 0:2

Tuzla City je jako dobro ušao u sezonu. Tri pobjede, imaju odličnog i trofejnog trenera Husrefa Musemića, jako ambicioznog predsjednika koji ne žali ulaganja u klub i kadar. Oni će biti jako opasan protivnik i ove sezone u vrhu Premijer lige. Za mene to nije nikakvo iznenađenje. Dali su najbrži gol u historiji Premijer lige. Najbitnije u takvim utakmicama je otvoriti što prije, onda sve ide na vaš mlin. Leotar je pokazao da može uzeti bodove, uzeli su četiri boda, neće biti lagano igrati s njima. Nema laganih protivnika

Radnik - Velež 1:1

Da je neko Radniku prije utakmice ponudio bod, odmah bi prihvatio. Velež igra u Evropi, mogu biti zadovoljni s bodom. Danak je što Velež igra svako tri, četiri dana. Nije se lako našim ekipama "prešaltati" na domaće prvenstvo. Domaće prvenstvo je najbitnije, to je majka svih majki. Bez domaćeg prvenstva ne možete igrati Evropu. Radnik je možda u drugom poluvremenu ostao bez snage, nisu mogli do kraja izdržati.

Rudar - Sarajevo 0:2

Sarajevo je bilo bolje od samog početka. Rano su zabili gol i mirno priveli utakmicu kraju. S obzirom na probleme oko kadra koje klub ima, važna tri boda za ekipu Gorana Sablića.

Sloboda - Široki 0:0

Upratio sam nešto, možda je Sloboda na početku imala dvije prilike, ostalo je bila igra između dva šesnaesterca. Širokom je bilo bitno da ne izgubi, zbog promjene trenera. Oni su vjerovatno ostvarili svoje. Sloboda je zadržala prvu poziciju, što je jako dobar ulazak u prvenstvo. I Sloboda će biti tvrd orah svima. Zanimljivo će biti kao i prošle sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.