Kako prenose srbijanski mediji, prema do sada raspoloživim podacima, radi se o ogromnoj havariji u toj vojnoj fabrici.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se ogromni požar iz pravca "Slobode" praćen snažnim detonacijama, koje se smjenjuju bukvalno iz sekunde u sekundu, i povremenim eksplozijama nalik ispaljivanju raketa ili većeg vatrometa, prenosi Blic.

 

Nad fabrikom se širio gusti oblak dima visok nekoliko stotina metara.

Čak i dva i po sata poslije prve eksplozije Čačak je izgledao i zvučao kao da je usred rata.

Detonacije su se nastavile smjenjivati iz sekunde u sekundu nesmanjenom žestinom sve do četiri sata jutros, kada su konačno utihnule.

Kako javljaju očevici, dvije najjače detonacije odjeknule su jedna za drugom u 3.20 i 3.22 sata i zatresle cijeli grad.

- Sa još sedam kolega radila sam u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspjeli smo se izvući i doči do jedne zgrade i ući u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je – kazala je Aleksandra Ćirović, radnica koja je u trenutku eksplozije bila u fabrici.

 

Nadležni iz Sektora za vanredne situacije Srbije apelirali su na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća.

- U seriji eksplozija nije bilo ljudskih žrtava, niti povrijeđenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuirano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mjesta su pripadnici vatrogasnih jedinica - izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.