open-navfaktor-logo
search
Strah od letenja
Sestra Sulejmana Imamovića pojasnila zašto je burno reagovao u avionu
Sestra Sulejmana Imamovića, koji je jučer napravio haos u avionu koji je sletio na Beogradski aerodrom, tvrdi da njen brat ne mrzi Srbe već da je burno reagovao zbog straha od letenja.
30.12.2021. u 17:56
get url
text

Imamović je napravio incident kad je avion na letu Danska - Tuzla zbog loših vremenskih uslova morao da sleti u Beograd. Počeo je da prijeti i da psuje.

- Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla da gledam ono - kazala je sestra.

Dodala je da Imamović nije nacionalista i da su vijesti i komentari o tome da je učestvovao u ratu 90-ih lažne jer je još početkom 1990. godine otišao u Dansku.

- Moj brat nije nacionalista. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima ljetos i da je takav ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je porodica ubjedila da krenu avionom - rekla je sestra za Kurir.

VEZANI TEKST - Drama u avionu: Državljanin Danske psovao na bosanskom kada je shvatio da će sletjeti u Beograd

Naglašava da njihova porodica ni dok su živjeli u Zavidovićima nije imala problema sa Srbima. Takođe, napomenula je da Sulejman sa porodicom već 30 godina živi u Danskoj, a da je ona 25 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je saopćeno da će avion da prinudno sleti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Poblijedeo je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu bruku svojoj djeci napravio - ispričala je Sulejmanova sestra.

Sulejman Imamović je uhapšen nakon incidenta koji je izazvao u avionu, a danas je pušten iz pritvora.

Kako je saopćeno, krivični proces protiv njega nastavit će se u Danskoj čiji je državljanin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.