open-navfaktor-logo
search
Simbolično
Show se nastavlja: I delegacija Kosova pokazala poklon od Trumpa, ključ Bijele kuće
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se jučer da mu je predsjednik SAD Donald Trump poklonio, simbolično, ključeve Bijele kuće.
05.09.2020. u 21:45
get url
text

Kako prenose kosovski mediji, isti poklon dobila je i delegacija iz Prištine, nakon potpisanog sporazuma. Premijer Avdulah Hoti nije saopćavao ništa tim povodom, a mediji su do saznanja o ovom Trumpovom daru došli nakon što je na Facebooku fotografiju podijelila šefica njegovog kabineta, Ardita Duši.

VEZANI TEKST - Vučić nije dobio ekskluzivni poklon, američki predsjednici stalno poklanjaju olovke

"Ključ Bijele kuće", "Poklon predsjednika Trumpa", napisala je kratko Ardita Duši uz fotografiju na kojoj u ruci drži ključeve.

S druge strane, predsjednik Srbije javnost je izvijestio i o poklonima i o tome kome idu u nasljedstvo. Navodeći da je imao dobre bilateralne razgovore sa predsjednikom Trumpom, dodao je: "Dobio sam i posebnu poruku koju mi je napisao Trump. Dobio sam i ključeve od Bijele kuće i Tramp mi je rekao prilikom uručivanja: 'Uvijek možeš da uđeš ovdje'".

Vučić je naveo i to da će papir da ostavi kćerki Milici, da će olovku kojom je potpisivao sporazum ostaviti sinu Vukanu, a sinu Danilu će ostaviti olovku koju je od Trampa dobio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.