Zijad Latifović, predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu TK, u izjavi za Fenu je naveo kako je to epilog nepoštovanja dogovora Vlade TK sklopljenog 4. oktobra. 

- Imali smo dogovor i trebali smo dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu 570 KM. Mi nismo tražili 1.080 KM. Međutim, dani, a i mjeseci prolaze, a od uplate novca nema ništa. Nisu novac uplatili ni na račun naših poslodavaca, pa smo zato donijeli odluku da održimo mirne proteste ispred BKC-a TK od 12 do 15 sati - kaže Zijad Latifović.

Radnici zaposleni u zdravstvu TK smatraju da su diskriminisani.

- Imamo informaciju da je Zavod zdravstvenog osiguranja TK isplatio jednokratne novčane pomoći. Neka su, imaju na to pravo, ali imamo pravo i mi. Imamo neke informacije da su nekim poslodavcima prebacivana određena novčana sredstva, da to ne ide prema dogovoru i zato smo im poručili da u takvim zavrzlamama nećemo učestvovati. Tražimo ono što je definisano sporazumom od 4.10.2022. godine kada su nam obećali isplatu jednokratne pomoći u roku od tri dana, zbog čega smo odustali od genelranog štrajka - kaže Zijad Latifović.