open-navfaktor-logo
search
Trener Bologne
Siniša Mihajlović izašao iz bolnice nakon prve faze liječenja leukemije
Trener Bologne je 13. jula objavio da mu je dijagnosticirana leukemija, a nešto kasnije je primljen u bolnicu "Sant'Orsola" u kojoj je počeo prvi ciklus hemoterapije
28.08.2019. u 14:48
get url
text

Srbijanski fudbalski trener Siniša Mihajlović otpušten je iz bolnice nakon prve faze liječenja od leukemije, koja je trajala 43 dana. Stoga je, prema navodima italijanskih medija, gotovo sigurno da će u petak u drugom kolu Serije A voditi ekipu Bologne protiv SPAL-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trener Bologne je 13. jula objavio da mu je dijagnosticirana leukemija, a nešto kasnije je primljen u bolnicu "Sant'Orsola" u kojoj je počeo prvi ciklus hemoterapije.

Mihajlović se proteklog vikenda iznenada pojavio na klupi Bologne u gostujućoj utakmici protiv Verone, koja je završena rezultatom 1:1. Cijeli susret je proveo uz aut liniju glasno vodeći ekipu u svom stilu, ali i vidno iscrpljen od liječenja.

Pred Mihajlovićem je period odmora, nakon kojeg će uslijediti druga faza liječenja od leukemije. Međutim, nekoliko italijanskih medija objavilo je da 50-godišnji trener neće u potpunosti odmarati, te da će već u petak sa klupe predvoditi Bolognu pred domaćom publikom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.