open-navfaktor-logo
search
Naredba Suda BiH
SIPA pretresala zatvor u Vojkovićima: Planirano ubistvo tužioca Čampare i načelnika banjalučke policije
Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim Policijskim upravama kojom nalaže da se podignu mjere sigurnosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva, potvrdio je Kostrešević za ATV.
28.10.2022. u 18:36
get url
text

- Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje "Sky" aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH.

Isti izvor ukazuje da ista grupa pritvorenika priprema i ubistvo neimenovanog načelnika Policije iz Banje Luke.

Nalaže se svim Upravama da preduzmu pojačane mjere i aktivnosti na svome području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obavijeste Upravu za organizovani i teški kriminalitet - potvrdio je za ATV direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Pripadnici SIPA-e pretresli su danas nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima, potvrđeno je Srni u SIPA-i. 

Portparol SIPA-e Јelena Miovčić rekla je da su pretresi izvršeni po naredbi Suda i Tužilaštva BiH. Ona je dodala da će o onome što je tokom pretresa nađeno podnijeti izvještaj Tužilaštvu BiH.

Miovčićeva je dodala da će više informacija o svemu tome vjerovatno dati Tužilaštvo BiH.

Srna saznaje da su pretresi vršeni i zbog sumnje na teška krivična djela organizovanog kriminala među kojima je i priprema ubistva jednog tužioca Tužilaštva BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je Srni da su dobili određenu informaciju i da su pretresi u zatvoru u Vojkovićima izvršeni kako bi se provjerili ti navodi.

Direktor zatvora Siniša Perković nije želio da govori o detaljima pretresa, ali je naveo da će se o tome očitovati nadležne institucije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.