open-navfaktor-logo
search
Derbi u nedjelju
Široki dočekuje Sarajevo, Karačić poručuje: Pecara je naš dom i zanima nas samo pobjeda
Fudbaleri Širokog Brijega, drugoplasirana ekipa Premijer lige BiH, u derbiju 22. kola Premijer lige BiH ugostit će prvoplasirano Sarajevo.
12.03.2021. u 13:19
get url
text

Derbi na Pecari igra se u nedjelju od 19 sati uz direktan TV prijenos.

- Nema razloga za brigu bez obzira na ispadanje iz Kupa BiH. Idemo dalje. Slijedi nam istinski derbi, susret dvije prvoplasirane ekipe, i to je veliki test za cijelu ekipu. Sarajevo je dominantno u ligi, ali vjerujem kako možemo ugroziti njihovo prvo mjesto i uključit se u borbu za sami vrh - naglasio je trener Toni Karačić u najavi utakmice, dodavši:

- Motiva nam ne nedostaje. Moja ekipa nije zaslužila velike kritike nakon utakmice u srijedu. Imaju moje potpuno povjerenje. Kvalitetu Sarajeva ne treba previše naglašavati i preuveličavati. Znaju gdje dolaze, Pecara je naš dom i ovdje nas zanima samo pobjeda.

I dokapiten Mato Stanić smatra kako je Sarajevo s pravom na vrhu, ali poručuje kako nema straha.

- Jedan poraz nas neće pokolebati. Oni jesu dobra ekipa, ali nema straha. I mi smo drugi na tabeli, imamo kvalitetu i ne vidim razloga zašto ih ne bismo pobijedili - poručio je Stanić.

Isto tako, Stanić vjeruje kako ih Sarajevo ne može ni taktički, ni tehnički niti trkački nadigrati, pogotovo na sredini terena.

- Iako zaslužuju maksimalni respekt, ovo je derbi i potpuno smo spremni za svaki izazov - dodao je Stanić.

Derbi na Pecari sudit će Luka Bilbija iz Prijedora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.