Susret na Signal Iduna Parku, u kojem je domaćin s 2:1 savladao PSG, počeo je uz fantastičan dekor na tri od četiri tribine stadiona u Dortmundu.

U kolažu sastavljenom od papira na jednoj od tribina nekadašnjeg Westfalena bilo je ispisano Borussia, a na drugoj Dortmund, dok je na tribini gdje su smješteni najvatreniji navijači "žuto-crnih" bio iscrtan grb njemačkog velikana.

Za sjajan dekor navijače Borussije nagradio je mladi Norvežanin Erling Braut Haaland koji je postigao dva gola za pobjedu domaćina.

Lijepu koreografiju priredili su i navijači Atletico pred početak susreta u kojem je njihov tim golom Saula Nigueza s 1:0 savladao Liverpool.

Frente Atletico, kako se nazivaju najvatreniji navijači kluba iz Madrida, koreografiju su priredili u čast nekadašnjeg stadiona "Vicente Caladeron" i to na sličan način kao što su to učinile i tifoze Borussije.

Na kolažu sačinjenom od papira pristalice španskog kluba iscrtale su medvjeda, jednog od simbola grada Madrida, kako grize loptu Lige prvaka.

Uistinu, izabranici Diega Simeone su "grizli" protiv aktuelnog prvaka Evrope, pa će na revanš otputovati s golom prednosti.