open-navfaktor-logo
search
Veliki novac u igri
Skandal na Roland Garrosu - namješten meč: Teniserke namjerno griješile, pogledajte cirkus iz Pariza
Veliki skandal na Roland Garrosu! Kako javljaju svjetski mediji jedan meč Grand Slam turnira koji ulazi u drugu sedmicu, pod sumnjom je da je namješten.
04.10.2020. u 13:05
get url
text

Riječ je o meču prvog kola parova između rumunskih teniserki Andree Mitu i Patricije Marte Tig te Amerikanke Madison Brengle i Ruskinje Jene Sizikove. Rumunke su slavile 2:0, a istražuje se peti gem drugog seta.

Kladionice su dojavile organizatorima turnira i policiji da su primile ogroman broj uplata da će Brengle i Sizikova izgubiti peti gem. I to bez izgubljenog poena... Amerikanka i Ruskinja su taj gem na svoj servis izgubile bez osvojenog poena.

Madison Brengle se potrudila da tako i bude... Prvo je napravila duplu grešku, potom je uslijedila jako loša igra, da bi se gem završio novom duplom greškom. Kod druge duple greške je jednom i prestupila, što se u tenisu baš rijetko dešava.

Spekuliše se da je, prema prvim procjenama, uplaćeno nekoliko stotina hiljada eura na break u petom gemu. Policija istražuje slučaj i ukoliko se dokaže da je meč namešten bit će to veliki udar na ugled Roland Garrosa, koji se od starta suočava sa brojnim kritikama i problemima.

Pogledajte cirkus koji se dogodio u Parizu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.