open-navfaktor-logo
search
Bruka u Hrvatskoj
Skandal nakon utakmice: Sudija glavom udario igrača, reagovala i policija
Nevjerovatna situacija dogodila se jučer na utakmici Prve županijske lige Fudbalskog saveza Splitsko-dalmatinske županije između Vinjana i Jadrana iz Kaštel Sućurca.
02.04.2023. u 19:54
get url
text

Gosti su slavili s visokih 4:0, no utakmicu je zasjenio incident na kraju utakmice u kojem je učestvovao drugi pomoćni sudija Toma Galić, piše Sportklub.

Kako stoji u službenom HNS-ovom zapisniku, Galić je po povratku u svlačionicu glavom udario jednog igrača Vinjana, a morala je reagovati i policija.

Evo što piše u zapisniku delegata Ante Ujevića:

- Po završetku utakmice prilikom izlaska s terena gosti su mirno napustili teren dok je glavni sudija sa svojim pomoćnikom izlazio s terena, drugi pomoćni sudija Toma Galić je prilikom kretanja put svlačionice glavom udario igrača domaćih broj 14, te nije odustajao i nije se smirivao, bio je isprovociran.

Igrači domaćih su potrčali prema sudiji, ali su ostali igrači i predstavnici domaćina spriječili daljnji incident. Netom poslije je intervenisala policija. Prijem i ispraćaj gostiju fer i korektan. Sudijska trojka mirno napustila igralište u Vinjanima Donjim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.