open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sloboda tri od tri: Tuzlaci usamljeni na vrhu tabele
Fudbaleri Slobode upisali su i treću ovosezonsku premijerligašku pobjedu.
30.07.2021. u 21:56
get url
text

Tuzlaci su u prvom meču 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj nadigrali Leotar rezultatom 1:0.

Sloboda je gol odluke dala u šestoj minuti, a strijelac je bio Dženis Beganović. Arbitar Adis Mulahasanović dosudio je penal za Tuzlake nakon što je jedan gostujući igrač igrao rukom u šesnaestercu. Loptu je na kreč namjetio Beganović, njegov udarac je zaustavio golman Perišić, a lopta ponovo dolazi do Beganovića koji iz drugog pokušaja pogađa mrežu Leotara.

Rani pogodak odredio je daljni tok utakmice. Sloboda je poslije toga preuzela kontrolu i diktirla tempo. Međutim, većih šansi nije bilo. Domaći su, doduše, bili bliže postizanju drugog, nego Leotar izjednačujućeg pogotka. Gosti iz Trebinja nisu šutirali u okvir gola Crveno-crnih i zasluženo su uknjižili prvi poraz na trećem ovosezonskom gostovanju.

Sloboda ima devet bodova i naredno kolo dočekat će na prvoj poziciji. Tuzla City je drugi sa šest bodova iz dva meča, a ovo kolo će pauzirati s obzirom na to da je njihov meč protiv Borca prolongiran.

Crveno-crni su i naredno kolo domaćini, ovoga puta Širokom Brijegu, a Leotar će orvi meč pred svojim navijačima odigrati protiv Tuzla Cityja.

Sutra su na programu dvije utakmice trećeg kola. Željo na Grbavici od 19 sati dočekuje Posušje, a derbi na Koševu igraju Sarajevo i Zrinjski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.