Tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pozvalo je danas novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Vasković je u svom odgovoru Tužilaštvu RS poručio da će se pozivu odazvati kada mu ga lično uruče.

Kako navodi, ne izbjegava da primi poziv i Miodragu Bajiću, šefu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva RS, je lično dostavio 5. oktobra ove godine kopiju svoje lične karte, kako bi mu poziv mogao biti uručen, a ne ostavljati ga pred vratima stana, čiji su vlasnici njegova djeca i gdje Vasković nije prijavljen.

- Bajiću, ja od 26. 03. ove godine svakodnevno na svom blogu javno svjedočim o tome ko je organizovao, naredio, izvršio teško ubistvo Davida Dragičevića i ko sve prikriva taj zločin. To se zove otvoreni izvor! Nastaviću to da činim. Javno! - poručio je Vasković na svom blogu.

- Ja sam slobodan čovjek i mogu da se krećem kad hoću i kud hoću i ne pada mi na pamet da sjedim na "adresi" i čekam kad ćeš se ti sjetiti da mi uručiš neki poziv - naveo je Vasković.

Kako se navodi u pozivu, Slobodan Vasković poziva se da dana 16. oktobra 2018. godine u 09 sati pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi s iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo teško ubistvo - saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Tvrde da su poziv uputili javno, jer Vasković izbjegava da ga primi.

- S obzirom na to da isti očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi s njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja - navodi se u saopćenju, uz koji je novinarima dostavljen i faksmil poziva za saslušanje svjedoka.

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUPRS-a.

U pozivu se dodaje da, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, može biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 maraka.