U tim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa se na vozače apeluje da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Jutros nakon kratkotrajne obustave saobraćaja, od 07.20 sati normalizovano je saobraćanje u tunelu Tatarbudžak (Žepče - Maglaj).

Na više lokacija magistralnog puta Sarajevo - Tuzla - Orašje (Olovske Luke, naselje Husino, u blizini petlje Šićki Brod, u mjestima Špionica i Potpeć, kao i u blizini graničnog prelaza Orašje) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća usporeno ili obilaznicama u neposrednoj blizini.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od  7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce - Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje - Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog rekonstrukcije saobraćajne nezgode, danas od 09 sati bit će obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Ljubuški - Vitina (u mjestu Proboj). Za vrijeme obustave, u funkciji će biti alternativni pravac Vitina - Veljaci - Orahovlje - Vašarovići - Teskera - Ljubuški.

Danas od 8 do 16 sati usporeno će se saobraćati na dionici Vogošćanska petlja - Poturovići, zbog radova na montaži stubova javne rasvjete.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar - Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno - Kamensko, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustipraća, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BiH stupa na snagu 15. novembra.