open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Snijeg je u većem dijelu zemlje, padat će do srijede
U Bosni i Hercegovini je oblačno. Snijeg pada u većem dijelu zemlje, dok je na jugu slaba kiša, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda (FHMZ).
06.03.2022. u 09:08
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -12; Bugojno i Sarajevo -2; Livno -1; Banja Luka, Doboj, Bihać i Zenica 0; Bijeljina i Sanski Most 1; Grude 4; Trebinje 5; Mostar 6; Neum 7 stepeni Celzijusevih.

- Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje sa snijegom ili susnježicom. Slaba kiša na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni - saopćeno je.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen.

Prvi dan nove radne sedmice će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg. U Hercegovini povremeno malo kiše može pasti na krajnjem jugu i jugoistoku, a slab snijeg na istoku u jutarnjim satima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i nula, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni Celzijusevih.

U utorak se u Bosni prognozira pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

U srijedu se u Bosni veći dio dana prognozira pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu do 9 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.