open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Snijeg zabijelio veći dio BiH, meteorolozi i za sutra najavljuju slabije padavine
Nove sniježne padavine su tokom noći i jutra zahvatile našu zemlju, između ostalog i Sarajevo. U pojedinim područjima snijeg je donio probleme u saobraćaju, pa je tako bilo zaglavljenih vozila i zastoja na dionici Stupari - Kladanj, te na području Karaule, na putu Kladanj - Olovo.
04.04.2023. u 08:55
get url
text

{$galerijaFotografija}

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U Bosni lokalno i povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka od - 4 do 3, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od - 4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od - 6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni.

U petak, u većem dijelu BiH pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka se očekuje na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od - 3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

Snijeg, šetači, ilustracije, 04.04.2023.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.