VIDEO

Snimljen trenutak eksplozije jahte kod Dubrovnika

Objavljeno: 09.09.2018. u 20:11

Ulažemo velik napor, borimo se, ali je teško jer je riječ o plastici i aluminiju, rekli su iz dubrovačke Lučke kapetanije

Trenutak eksplozije na jahti FOTO: SCREENSHOT

Tri su vatrogasca lakše ozlijeđena u dvije eksplozije prilikom gašenja požara koji je u petak ujutro buknuo na luksuznoj jahti Kanga u akvatoriju između otočića Olipa i Malog Vratnika na jugoistočnom dijelu Pelješca, izvijestili su u petak navečer iz Lučke kapetanije Dubrovnik, piše Index.hr.

Voditelj Odjela za inspekcijske poslove dubrovačke Lučke kapetanije Nikola Beusan rekao je da je tokom jutra požar gotovo bio ugašen, ali se zbog dviju eksplozija opet rasplamsao.

- Vatrogasci su bili i u utrobi broda, ali budući da je strop bio usijan, morali su se izvući. Dvaput su se povlačili s jahte, prilikom svake eksplozije. Čini se kao da se vatra opet smiruje. Hladimo oplatu, ali to ne pomaže zbog 20 do 30 centimetara žara. Ulažemo velik napor, borimo se, ali je teško jer je riječ o plastici i aluminiju - dodao je Beusan tada.

Na Facebook stranici "Vatrogasci - oni su naši heroji" danas je objavljena snimka požara na kojoj se vidi točan trenutak eksplozije. Po svemu viđenom, jasno je da je sve moglo proći puno gore i lako je moglo završiti s više ljudskih žrtava.

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije