open-navfaktor-logo
search
Ništa od odgode
Šoše za Faktor: Nismo u mogućnosti da izađemo ususret Sarajevu
Fudbalski klub Sarajevo od FSBiH zatražio je odgodu utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj nedjelju od 19 sati treba ugostiti Velež.
20.08.2020. u 13:32
get url
text

Aktuelni prvaci naše zemlje odgodu ovog susreta zatražili su zbog obaveza Evropi i nastupa u drugom pretkolu Lige prvaka, gdje naredne srijede gostuju u Bjelorusiji, kod Dinamo Bresta, a molbu za odbogu poslali su i na adresu mostarskog kluba s kojim bi snage trebali odmjeriti u nedjelju na najvećem bh. stadionu.

VEZANI TEKST - S Koševa zatražili odgodu meča protiv Veleža

Direktor Rođenih Džemil Šoše za Faktor je potvrdio da njegov klub nije u mogućnosti uslišiti molbu Sarajeva.

- Nažalost nismo u mogućnosti da Sarajevu izađemo ususret, a to mogu opravdati činjenicom da je roster Sarajeva duplo širi u odnosu na naš. Osim toga mi bi sebe doveli u situaciju da igramo u ritmu subota - srijeda - subota, što ne želimo - objasnio je Šoše, te dodao:

- Niko ne razmišlja da mi do te nove utakmice sa Sarajevom možemo ostati bez nekog od važnih igrača što zbog suspenzije, povrede ili ne daj Bože koronavirusa. Ne znam zbog čega se pravi problem. U istoj situaciji smo bili prošle godine sa Zrinjskim, i ljudi nas pošteno pobijedili, mi im pružili ruku, čestitali - prisjeća se Šoše identične situacije s početka prošle sezone.

Šoše nam je otkrio da je bh. prvaku prosijedio objašnjenje zbog kojeg njegov klub ne može prihvatiti molbu za odgodu utakmice.

- U slučaju odgađanja utakmice za neki naredni period, najveći problem bi napravili sami sebi, jer bi igranje utakmica u ritmu subota - srijeda - subota, trenutni roster koji nema širinu kao vaša ekipa, doveli u situaciju da usljed eventualnih povreda i akumuliranih kartona bude u velikim problemima. Također, smatramo da bi odgodom utakmice utjecali na regularnost takmičenja, a svima nam je u cilju da ono bude na najvećem nivou - navodi se iz FK Veleža u dijelu odgovora FK Sarajevu na molbu o odgodi susreta.

Posljednju riječ o eventualnoj odgodi utakmice Sarajevo - Velež trebala bi danas dati Takmičarska komisija FSBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.