open-navfaktor-logo
search
La Liga od 28. juna
Španija naredne sedmice počinje testiranje sportista na koronavirus
U Španiji traju pripreme za nastavak sportskih takmičenja koja su zbog pandemije COVID-19 obustavljena 14. marta, a za ponedjeljak je najavljen početak testiranja sportista i sportskih radnika u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).
30.04.2020. u 17:50
get url
text

Vrhovno sportsko vijeće pri španskom Ministarstvu kulture i sporta poslalo je dopis sportskim klubovima u Španiji u kojem se navodi da je odobreno da 4. maja počne testiranje sportista na koronavirus.

Španski mediji javljaju da će u utorak i srijedu testiranju na koronavirus biti povrgnuti svi fudbaleri, članovi stručnih štabova i kompletno osoblje klubova španske La Lige.

Isti izvori javljaju da će već naredne sedmice fudbaleri početi treninge u manjim grupama, a da će potom početi i normalni trenažni procesi.

Španija je pandemijom COVID-19 jedna od najteže pogođenih zemljama, a proteklih dana bilježi poboljšanje epidemiološke slike i ublažavanje restriktivnih mjera koje su vlasti uvele.

Očekuje se da mečevi španske La Lige budu nastavljeni 28. juna, a do kraja sezone ostalo je da se odigra još 11 kola. Mečevi će najvjerovatnije biti igrani bez publike na tribinama.

U slučaju da se pogorša epidemiološka slika, najavljuje se opcija da La liga bude zaključena sa već odigranih 27 kola, a da u augustu bez publike počne nova sezona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.