open-navfaktor-logo
search
Drugi meč
Sparsi večeras protiv Splita igraju za plasman u ABA ligu
Bosna i Herecgovina u sljedećoj sezoni mogla bi imati dva predstavnika u elitnom rangu regionalne ABA lige. Naime, uz Igokeu koja je redovni član ovog takmičenja, u narednoj sezoni mogao bi da nastupi i sarajevski Spars koji igra play-off za ulazak u prvu ABA ligu.
15.05.2021. u 10:04
get url
text

Spars je u prvoj utakmici play-offa u gostima pobijedio ekipu Splita sa 76:70, a uzvratni susret igra se večeras u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici.

Trener Sparsa Miodrag Kadija očekuje težak meč i najavljuje maksimalan angažman svojih izabranika.

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica i u fizičkom i psihološkom smislu. S obzirom na to da smo u Splitu napravili veliko iznenađenje, na ovoj utakmici moramo biti najmanje dobri kao tamo. Ja se nadam da ćemo pružiti maksimum za što će to biti dovoljno vidjet ćemo - kazao je Kadija.

Igrač Sparsa Adi Zahiragić ističe da je ekipa Splita i dalje favorit, uprkos pobjedi Sparsa u prvom meču.

- Mi moramo ispraviti neke greške u odbrani ako želimo biti u prilici za pobjedu, motiva sigurno neće faliti a za šta će na kraju to biti dovoljno vidjet ćemo - dodao je.

Splićani će za nastavak serije večeras morati da pobijede, a trener Mile Karakaš naglašava da će od prve sekunde krenuti samo s jednim ciljem, a to je trijumf.

- Jedino što me zanima je kako dati koš više. Svi vjerujemo u pobjedu u Sarajevu - istakao je.

Igrač Mateo Kedžo dodaje da je pred njima utakmica sezone.

- Prvu smo loše odradili, bili bez koncentracije u više faza igre. Kvalitetnija smo momčad, ali to moramo pokazati na terenu. Vjerujemo u pobjedu, nema nikakvih dilema što se toga tiče - rekao je Kedžo.

Susret se igra večeras od 18.30 sati, Sparsi će u slučaju pobjede osigurati plasman u prvu ABA ligu, dok bi Split pobjedom izborio majstoricu čiji bi bio domaćin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.