open-navfaktor-logo
search
Akcija u Donjoj Golubinji
Specijalci opkolili kuću i uhvatili bjegunca iz KPZ-a Zenica i njegovu pomagačicu
Policija iz Žepča prethodnih je dana poduzimala intenzivne radnje s ciljem rasvjetljavanja više krivičnih djela (razbojništva, teške krađe, zloupotreba narkotika) na području ove općine, te su došli do saznanja da se u vezu s tim mogu dovesti dvije osobe sa područja Maglaja.
09.12.2020. u 14:32
get url
text

Radi se o A. A. (1992), za kojim je Općinski sud u Zavidovićima raspisao centralnu potragu zbog nevraćanja u zatvor, odnosno zloupotrebe vanzavodskog dopusta, te H. A. također iz Maglaja.

Osim što se za A. A. tragalo zbog bijega iz zatvora, paralelno su istraživana krivična djela za koja su se sumnjičili on i H. A.

Jedno od tih dijela je i krađa automobila "ford focus" 18. novembra ujutro u Žepču.

Policijska patrola PS Žepče je 29. novembra oko 22 sata uočila "audi", kojim je upravljao A. A., koji se nije zaustavio na znak policije i krenula je policijska potjera.

Došavši u mjesto Čusto Brdo, vozač je napustio vozilo i uspio pješke pobjeći policiji.

Uviđajnim radnjama i pretresom vozila koje je ostavio za sobom, pronađeni su predmeti koji najvjerovatnije potječu iz krivičnog djela.

Također, policija je došla do saznanja da se odbjegli A. A. može dovesti u vezu i sa razbojništvom koje je počinjeno na benzinskoj pumpi Hifa Petrol u Donjoj Golubinji, kada je uz prijetnju pištoljem, od radnika iznuđen novac od pazara.

Prikupljajući operativna saznanja na terenu, policija je došla do saznanja da su se dvije osobe nastanile u jednoj kući u mjestu Donja Golubinja, te da postoji mogućnost da se radi o osoba za kojim se traga.

Formirani su policijski timovi, koji su dolaskom na lokaciju blokirali područje, te uočili kretanje u kući, koja je bila zaključana.

O svemu je upoznat i vlasnik kuće, a budući da su se osobe u kući oglušile na više puta jasno izdate naredbe policije da mirno napuste objekat, angažovan je tim Specijalne policijske jedinice, koji je upao u objekat i uhapsio ih.

{$galerijaFotografija}

Utvrđeno je da se radi o A. A. (1992) za kojim se intenzivno tragalo, a sa kojim se nalazila i M. Dž. (1996) iz Maglaja.

Oboje su uhapšeni i sprovedeni na krim-obradu u PS Žepče.

Paralelno je obavljen pretres kuće gdje su boravili, te su tom prilikom pronađeni predmeti (odjeća i mobiteli) koji će biti korišteni kao dokazi.

Nakon krim-obrade. A. A. je odmah sproveden u KPZ Zenica, a protiv djevojke će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pomoć učinitelju poslije krivičnog djela.

Iz MUP-a ZDK su se posebno zahvalili građanima, koji su pružili značajnu pomoć policiji i time doprinijeli uspješnom okončanju akcije.

Zahvaljujući kvalitetnim informacijama građana, istog dana, u mjestu Begov Han, pronađen je automobil koji je ranije ukraden u Žepču.

hapšenje bjegunca iz KPZ-a, Donja Golubinja, Žepče, 9.12.2020.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.