open-navfaktor-logo
search
Sporni spot
Srbija: Direktorica škole smijenjena zbog Kristijana Golubovića
Inspekcija Ministarsta prosvjete Srbije poslala je danas dopis OŠ "Đura Jakšić" u kojem se navodi da je došlo do propusta u radu direktorice škole Tamare Jelić, kada je na nepropisan način ustupila prostorije škole grupi Crni Cerak i Kristijanu Goluboviću, za potrebe snimanje spota.
05.05.2023. u 18:26
get url
text

Srbijanski ministar Branko Ružić naložio je da se postupi u skladu sa izvještajem inspekcije i da direktorica ove škole bude razriješena. Ona ima rok od pet dana da se izjasni o ovom izvještaju, saznaje N1.

Na društvenim mrežama 20. aprila pojavio se snimak na kojem se vidi da su osuđivani kriminalac Kristijan Golubović i grupa Crni Cerak u učionici ove škole. Nakon što su roditelji učenika iskazali nezadovoljstvo zbog ovog događaja, direktorica škole izjavila je da ona nije znala da će se u školi pojaviti Kristijan Golubović i da je prostorije škole unajmila grupi Crni Cerak na molbu glumice Srne Lango.

Također, nezadovoljni roditelji su već dvije nsedmice ispred škole protestovali, a jučer su organizovali veliki skup, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog navedenog događaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.