Organizatori protesta, srbijsnaka proevropska opozicija u najavi protesta je istakla da je situacija takva da politički akteri moraju da preduzmu mnogo važniju i odvažniju ulogu i da je zato Vučiću upućen zahtjev za raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine.

Večeras se ide "medijskom rutom" kako bi građani podsetili RTS da javni servis ima obavezu da građane koji ga plaćaju izvještava objektivno, pravovremeno, i da dozvole pristup političkim oponentima vlasti i svima koji imaju šta da kažu.

Do kabineta Vučića se večeras ide jer je on nekoliko puta javno obećao da će odgovoriti opoziciji na zahtjev za raspisivanje izbora do kraja septembra.

Građani na protestima koje su inicirala dva masovna ubistva početkom maja u kojima je stradalo 20 ljudi traže smjene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Traži se i smjena članova saveta Regulatornog tijela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi za koje građani smatraju da promovišu nasilje i smjenu rukovodstva RTS-a.