open-navfaktor-logo
search
3. kolo
Srbija u Zenici porazila ragbijaše BiH rezultatom 40:12
Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas pred oko 250 gledalaca na Stadionu "Kamberovića polje" u Zenici, u okviru 3.  kola Evropskog kupa nacija – Konferencija 2 Jug, od Srbije rezultatom 12:40 (0:29).
29.04.2023. u 15:57
get url
text

Srbija je već nakon prvog poluvremena imala veliku prednost, vodila je s 29:0 pa su u nastavku imali lagan posao da meč privedu kraju. Selekcija BiH prve poene upisala je u 53. minuti, kada je skor za pet poena ostvario Baptiste Gafurović te za dodatna dva poena pretvorio Haris Begić, koji su smanjili rezultat na 7:29. U sudijskom dodatku skor za pet poena postigao je i Ervin Selimović za konačnih 12:40.

Kod Srbije je najefikasniji bio Marko Gvozdenović, koji je postigao 20 poena, a strijelci su još bili i Igor Dejanović, Kiprijan Đorić, Nikola Stanković te Janko Milinković, koji su upisali po pet poena.  

Zbog povreda je bh. tim već u prvom poluvremenu ostao bez dva važna igrača, Armina Zadića i Alema Haračića. Bila je ovo prva utakmica koju je bh. tim igrao pod vodstvom novog selektora, Envera Imamovića, koji je bio prisiljen da već u toku prvog poluvremena zamijeni četiri igrača.

Imamović je na klupi bh. tima naslijedio Albina Kapića, koji iz zbog privatnih razloga bio prinuđen odustati od angažmana u reprezentaciji, nakon što je jesenas bio vrlo uspješan u prvim mečevima ovog ciklusa.

Kapić je, naime, jesenas predvodio bh. selekciju u gostujućem trijumfu u Baru protiv Crne Gore s 20:18 te u domaćem trijumfu protiv Turske u Zenici rezultatom 25:13. 

Srbija je nakon ovog trijumfa, u kojem su uz četiri boda za pobjedu ostvarili i ekstra bod, ostala vodeća u grupi te sada ima 15 bodova. BiH je ostala na osam, Crna Gora ima jedan bod iz dva meča, dok je Turska bez bodova, također iz dva meča.

Crna Gora će 13. maja ugostiti Tursku, čime će i završiti Evropski kup nacija za ovu sezonu, a najesen se igraju prvi mečevi u okviru sezone 2023/2024.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.