open-navfaktor-logo
search
Dačićeva poruka
Srbija uz Tursku u borbi protiv FETO-a
Naš stav je jasan, postojala je jedna škola i ona je zatvorena. Naš odnos prema drugim zemljama je uvijek bio otvoren, jasan i iskren. Takav odnos se nastavlja
05.08.2019. u 15:55
get url
text

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Edirneu da njegova zemlja podržava borbu Turske protiv terorističke organizacije FETO, javlja Anadolu Agency (AA).

-Naš stav je jasan, postojala je jedna škola i ona je zatvorena. Naš odnos prema drugim zemljama je uvijek bio otvoren, jasan i iskren. Takav odnos se nastavlja. Mi smo uz Tursku u njenoj borbi protiv FETO-a, rekao je Dačić u Edirneu gdje je danas prisustvovao svečanom otvaranju Počasnog konzulata Srbije.

Podsjetivši da su dvije zemlje međusobno ukinule vize, srbijanski šef diplomatije je ukazao na značaj održavanja međusobno dobrih odnosa Srbije i Turske.

-Imamo Sporazum o slobodnoj trgovini, već osam godina putujemo bez viza. Saradnja naših dviju zemalja je značajna za obostranu korist. Radimo na infrastukturi koju koristi i turska dijaspora pri putovanju iz zemalja zapadne Evrope prema Turskoj. Otvoreni smo za sve prijedloge u vezi s rješavanjem svih problema s kojima se ti ljudi susreću - dodao je Dačić.

On je naveo i da se razgovori u vezi s izvozom mesa iz Srbije u Tursku nastavljaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.