Osumnjičeni, kako je danas saopćio srbijanski  ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nije samo državljanin Srbije, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne potjernice.

Beogradski mediji javljaju da je riječ o M. L. (50), za kojeg se sumnja da je električnim biciklom otišao do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na Stojanovićev automobil postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

Prema informacijama koje je objavio Kurir, osumnjičeni je državljanin BiH i Srbije Milivoje L. (50) iz Bosanske Gradiške.

Navodno je riječ o vlasniku više ugostiteljskih objekata u Bosanskoj Gradišci.

Prema pisanju Kurira, on je prije više od 20 godina hapšen zbog podmetanja eksploziva u kući na području Banje Luke, kao i zbog prebijanja biznismena.

Prošle godine je hapšen jer je hodao ulicom i pucao iz dva pištolja, a zatim snimak okačio na društvene mreže. Prema pričama mještana Bosanske Gradiške, on je taj dan proslavljao rođenje unuka.

Stefanović je pohvalio pripadnike policije koji su rasvijetlili ubistvo, napominjući da da su oni ozbiljnim i dobrim radom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uspjeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog djela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave.

- Profesionalci u policiji pokazali su da umiju uspješno da riješe i najsloženije slučajeve i najteža krivična djela - zaključio je srbijanski ministar.

Stojanović je ubijen prošle sedmice u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije.

On je preminuo ubrzo nakon eksplozije, a ona nije zadobila teže povrede.

Srbijanski meiji objavili su i videosnimak upada policije u stan u Beogradu, koji je koristio osumnjičeni.