Tajna svake besprijekorne šminke, bez obzira radi li se o jednostavnom i minimalnom ili glamuroznom i dramatičnom izgledu krije se u njegovoj podlozi.

Kako bi prekrili sve sitne nedostatke i stvorili ujednačen ten uvijek posežemo za omiljenim moćnim makeup duom - puderom i korektorom.

Spojeni zajedno, puder i korektor uvijek se nalaze visoko na listi omiljenih proizvoda unutar makeup kolekcije i svakodnevne beauty rutine.

Kao makeup kombinacija koja donosi ne samo ujednačeni ten, već i dozu samopouzdanja, spoj pudera i korektora istovremeno se ističe kao makeup duo koja nosi i jednu od najvećih beauty dilema - koji proizvod nanijeti prvi?

Logika većine nas nalaže da je to korektor.

Međutim, ispostavlja se da, ako tako radimo, griješimo.

Velika većina proesionalnih šminkera složit će se da je uvijek bolje nanijeti prvo puder, a potom prekriti sve još uvijek vidljive nepravilnosti i nedostatke korektorom.

Osim što ćemo tako nanijeti korektor samo na ona područja na kojima nam u tom trenutku zapravo treba, istovremeno ćemo izbjeći pomijeranje korektora s problematičnog područja tokom nanošenja pudera.

Pri zagovaranju ovog argumenta, pobornici takvog načina prekrivanja tena uvijek će istaći da početak svakog makeup looka čini podloga ili foundation što je ujedno i riječ koja se u engleskom jeziku koristi za tečni puder.