open-navfaktor-logo
search
541 minutu bez gola
Stalna mušterija prava prilika za prekid Džekinog golgeterskog posta
Trijumf nad Nebeskoplavima stigao je u pravo vrijeme, a tri boda svakako su osvjena na vrijeme, pred susret drugog kola Lige prvaka
01.10.2018. u 13:24
get url
text
Edin Džeko

Pobjedom u gradskom derbiju fudbaleri Rome su na pravi način izašli iz krize, što potvrđuju i tri lopte u mreži Lazija. Trijumf nad Nebeskoplavima stigao je u pravo vrijeme, a tri boda svakako su osvojena na vrijeme, pred susret drugog kola Lige prvaka.

Ono što pomalo brine navijače Rome, ali i fanove fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, svakako je golgeterski post najboljeg napadača Vučice i kapitena Zmajeva Edina Džeke. U sedam ovosezonskih nastupa, šest u Serie A i jedan u Ligi prvaka, Dijamant je postigao samo jedan pogodak i upisao dvije asistencije.

Jedini gol dao je u prvom kolu Serie A. Upravo je Džekin pogodak iz 89. minute duela protiv Torina Romi donio pobjedu na otvaranju nove sezone najjačeg italijanskog fudbalskog ranga. No, od duela sa Torinom prošla je 541 minuta otkako je Dijamant bez pogotka.

Sutrašnji susret 2. kola Lige prvaka prava je prilika za kapitena našeg nacionalnog tima da okonča golgeterski post, a na Olimpicu će gostovati Viktoria Plzen, kojoj je Džeko u prošlosti redovno postizao golove.

Specijalizovana internet stranica za fudbalske transfere, Transfermarkt.de, u jednom dijelu Edinove statistike navodi kako je u pet mečeva protiv Viktorije Plzen u svim takmičenjima postigao šest golova i zabilježio drugu asistenciju.

Ipak, isti izvor kroz takmičenja u kojima je Džeko zaigrao protiv češke prvaka navodi druge podatke. U dva susreta u Ligi prvaka Džeko je ekipi iz Plzena postigao dva pogotka. U isto toliko susreta u Evropskoj ligi tri puta je zabio češkoj ekipi i upisao jednu asistenciju, dok je u tri meča češke lige jednom bio strijelac protiv Viktorije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.