open-navfaktor-logo
search
Ima 12 krivičnih prijava
Stanivuković: Neobičan sam gradonačelnik, prijeti mi 15 godina zatvora
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković komentarisao je danas krivičnu prijavu koja je podnesena protiv njega za neovlašteno fotografisanje i snimanje banjalučkog restorana "Kajak" i ugrožavanja sigurnosti Srećka Radišića i njegove porodice.
03.06.2021. u 12:59
get url
text

Istakao je da će povodom ove prijave sutra doći na saslušanje u policiju, ali pozvati i građane da dođu, a koji su prisustvovali spornom događaju od 28. maja ove godine.

Podsjećamo, Stanivuković je tog dana pred ovaj ugostiteljski objekat u vlasništvu porodice Radišić, a za koji tvrdi da je negelano sagrađen, doveo bager kako bi na parkingu ispred "Kajaka" počeo graditi park posvećen borbi protiv kriminala, korupcije i nepotizma. Događaj je u jednom momentu došao na granicu incidenta zbog međusobnog "naguravanja" između Stanivukovićevih i Radišićevih pristalica.

Sve je pratio i prijenos uživo putem Stanivukovićevog naloga na društvenim mrežama, a u jednom trenutku je intervenisala i policija.

- Neobičan sam gradonačelnik da samo podnose krivične prijave protiv mene, ali tako je kako je. Imam oko 12, 13 krivičnih prijava, a moji advokati su izračunali da mi na osnovu njih prijeti 15 godina zatvora. Imam i na desetine drugih prijava MUP-a. Dobio sam sada i krivične prijave preduzeća Prointer, Kaldera, Infiniti... Tvrde da to nisu firme porodice Dodik, kako sam to definisao. Stojim i dalje pri tim tvrdnjama i želim opet da me tuže, a napravit ću i izložbu tih firmi - dodao je Stanivuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.