open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Stanje na putevima: Pojačan promet na graničnim prijelazima
Sanacioni radovi izvode se na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju
04.11.2019. u 17:25
get url
text

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Gradina i Bosanska Gradiška.

Zbog radova na rekonstrukciji graničnog prijelaza Vardište, danas i sutra, 4. i 5.11. saobraća se sporije uz povremene obustave.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Sanacioni radovi izvode se na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prijevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prijelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.