Subota, 02.07.2022.

Šteta oko 20.000 KM: Uništene reklame na šest tramvaja

Preduzeće GRAS svakodnevno se susreće sa raznim vidovima uništavanja vozila, a u posljednja tri dana došlo je do uništavanja oslikanih reklama na šest tramvaja, saopćeno je danas iz tog kantonalnog javnog preduzeća.

Kako navode u saopćenju, na vanjskom dijelu vozila preko reklama ispisani su grafiti i načinjena znatna oštećenja dok su se tramvaji nalazili na terminalima.

- Pored materijalne štete nastale za preduzeće GRAS, štetu trpe i oglašivači reklama, ali i korisnici usluga tramvajskog saobraćaja jer su zbog načinjene štete vozila morala biti isključena iz saobraćaja. Procijenjena materijalna šteta iznosi oko 20.000 KM što ne uključuje štetu po osnovu neostvarenog prihoda s obzirom na to da vozila nisu bila u saobraćaju - navode iz GRAS-a.

Dodaju da će o ovom biti obaviještena policija, od koje očekuju da prduzme aktivnosti s ciljem spriječavanja ovakvih slučajeva.

- Oštro osuđujemo one koji su počinili ovo i slična djela uništavanja vozila javnog gradskog prijevoza i pozivamo ih da to ne čine, jer osim materijalne štete dovode u pitanje i odvijanje javnog gradskog prevoza - zaključuju iz GRAS-a.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh