open-navfaktor-logo
search
O urbanom razvoju
"Štetočina" vs. "botovi": Kapidžić odgovarao na pitanja o jezeru, žičarama, izmještanju Željezničke stanice...
Nakon što je Stranka demokratske akcije predstavila prije nešto manje od mjesec viziju urbanog razvoja Kantona Sarajevo 2022 – 2035, koju je osmislio poznati arhitekta Faruk Kapidžić, uslijedili su i brojni komentari i pitanja na društvenim mrežama.
24.09.2022. u 18:12
get url
text

- Vizija, pa javna rasprava struke, politike i građana, pa usvajanje usaglašenog prijedloga, pa programi i strategije, pa planovi, pa konkursi i projekti i konačno realizacija... Dug je put od oktobra ali se jednom treba znati gdje se ide – napisao je tada u opisu videa Kapidžić koji je podijelio na Facebook profilu.

VEZANI TEKST - SDA predstavila viziju urbanog razvoja Kantona Sarajevo 2022 - 2035

Na njegovom videu uslijedio je niz pitanja i komentara, među kojima su i oni negativni, gdje ga nazivaju "štetočinom" sa profila koje kolokvijalno nazivamo "botovi".

Kapidžić je sada podijelio novi video u kojem je odgovorio na na pitanja o jezeru, žičarama, izmještanju Željezničke stanice i drugim te pojasnio nužnost predstavljenih projekata.

Na postavljeno pitanje: "Da li uopšte ima potrebe mijenjati lokaciju Željezničke stanice" Kapidžić odgovara ironično:

- Pa izgleda da nema! Lijepo nam je ovako. Pijemo vodu punu bakterija, dišemo zrak pun sumpora i sumpornih čestica, gledamo zabetonirane parkove i betoniramo ih i dalje dok se već deceniju funkcioneri pate po planinama Austrije i Alpama i jadni piju flaširanu Evian vodu i na neki način nam se smiju je li?

Nastavak njegovog obrazloženja pogledajte u videu ispod.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.