- Ali ono što je sada zahtjev koji je došao iz SDA, da sada ide paket, smatramo neprimjerenim zato što se nisu zalagali za taj paket kada su osporavali i razvlačili imenovanje srpskog zamjenika ministra sigurnosti i ministra za ljudska prava. Tada se nije tražio paket – izjavio je Stevandić.

Kazao je da, što se njega lično tiče i stranke koju predstavlja, tražit će se da se "prvo po zakonu imenuju direktor SIPA-e, direktor RAK-a, a paket ćemo praviti poslije - kazao je Stevandić.

Naglasio je da ono što on govori je politički stav, te da smatra da pravljenje paketa u Vijeću ministara BiH je politički neprincipijelno i nekorektno.

- Pošto je u proceduri regularno prošao i rangiran kandidat za šefa SIPA-e, kandidat za direktora RAK-a, ne vidim zašto bi oni čekali neki paket da još neko prođe, a ne bi bili imenovani po zakonu. Taj dio politike koji SDA radi, radi na štetu BiH i entiteta. Toliko kombinacija na toliko frontova je dovelo do toga da kasne imenovanja u Vijeću ministara, da imamo Vijeće ministara koje problametično funkcionira – ocijenio je Stevandić.

Upozorio je Stevandić da se na taj način u opasnost dovodi i BiH i entiteti.