open-navfaktor-logo
search
Putovanje avionom
Stjuardesa savjetuje kako let sa malim djetetom provesti što bezbolnije
Sjeišta pored prozora su uvijek dobra ideja, kao i ona koja se nalaze blizu toaleta
21.10.2019. u 22:49
get url
text

Bilo koji roditelj zna kako putovanje s bebama ili malom djecom nije lagan podvig, tako da je svaki krik koji će olakšati putovanje često dobrodošao.

Rebecca Love, nadzornica kabinskog servisa, koja radi u Virgin Atlanticu već osam godina, smatra da je mjesto na kojem sjedite u avionu ključno, kako za vas, tako i za malu djecu.

- Ako su dovoljno mali, pokušajte nabaviti pregradno sjedalo i zatražite kolijevku (jedan od ječijih krevetića koji se pričvršćuje na prednji zid kabine). To znači da vjerovatno možete spavati, jesti i gledati nekoliko filmova, bez brige da ćete uznemiravati svog mališana - objašnjava Rebecca.

Dodaje kako su sjedišta pored prozora uvijek dobra ideja, jer odvraćaju pažnu djeci i to može na njih djelovati umirujuće kada pokušavaju zaspati. Osim toga, uvijek je prednost imati i sjedišta blizu toaleta.

Ako znate da je vaše dijete inače nemirno, malo je vjerovatno da će ostati na svom mjestu. Rebecca također savjetuje da koriste letovi tokom dana, tako da roditelji ne moraju brinuti da li će njihova djeca probuditi ostale putnike ukoliko budu bučna.

- Roditelji ne bi trebali strahovati da puste svoje dijete da hoda gore-dole po prolazima, pa čak ni do stražnjeg dijela aviona. Promjena okruženja često može dijete učiniti sretnijim ako u svom sjedištu postaje nemirno - dodaje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.